POSAO/ZARADA

Možda će ova priča delovati nerealno ali kada je stavite na papir, verujem sam da će Vam se svideti.
Država Srbija je donela pravila na temu otkupa struje proizvedene putem obnovljivih izvora energije mada se još nije okuražila da to omasovi tako da su retki oni koji proizvode struju putem solarnih panela i priključeni su na mrežu i za to dobijaju novac. Siguran sam da je samo pitanje dana kada će i to početi da se masovnije realizuje.
Prvo sto Vam je potrebno za solarnu elektranu je mnogo, mnogo strpljenja za obezbedjivanje potrebne papirologije i dozvola. Verujte da većina ljudi koja dodje kod nas i kaže da ima vezu i da će sve papire dobiti mnogo brže, dolazi posle dužeg vremenskog perioda opet kod nas i sa žaljenjem konstatuje da još ništa ili skoro ništa nisu uradili po pitanju elektrane.
Pošto sada možete elektranu postaviti samo na krov ojekta, potrebno je da Vam objekat bude potpuno imovinsko pravno čist, što bi rekli 1/1. Tek nakon toga možete krenuti u proceduru.
Neću Vam sada iznosii celu proceduru jer postoje sitne razlike u mestima podnošenja zahteva tako da je najbolje da se sami informišete u svojoj sredini kako oko pravnih tako i oko tehničkih detalja.
Računica isplativosti je veoma interesantna i staro pravilo za sva poslovanja je što se više sredstava uloži, to će i rok isplaćivanja biti kraći. S obzirom da imamo različite zahteve klijenata, uvideli smo da svakoj elektrani moramo da se posebno posvetimo i računamo njenu isplativost. Zato je najbolje da dodjete kod nas i dobijete na licu mesta pravu informaciju o ceni i isplativosti investicije.
javite nam se, vas Battery & Solar